NavMenu

ASA Grupacija preuzela kompaniju Žitoprodukt iz Srbije

Izvor: Indikator Nedjelja, 28.10.2018. 20:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smart.art/shutterstock.com)Ilustracija
ASA Grupacija je ove sedmice akvizirala kompaniju Žitoprodukt iz Bačke Palanke u Srbiji. Ova akvizicija predstavlja iskorak u daljem poslovanju Grupacije, te daje dobru osnovu za nastavak širenja u segmentu trgovine berzanskom robom.

- ASA Grupacija je trenutno prepoznatljiv brend na području BiH sa više od 1.000 zaposlenih i prisustvom u različitim segmentima kao što su usluge, finansije, zdravstvo i nekretnine. Kao što smo i ranije najavili, aktivno radimo i na širenju u novim oblastima poslovanja, a ova akvizicija je sastavni dio naše stretegije pozicioniranja u regiji. Konkrento, investicija u Žitoprodukt će značajno doprinijeti razvoju i jačanju segmenta trgovine berzanskom robom, gdje smo već prisutni kroz trgovinu električnom energijom - izjavio je direktor ASA Grupacije Eldin Hadžiselimović, te dodao kako je ova akvizicija predstavlja značajan iskorak u poslovanju ove Grupacije jer se radi o prvoj investiciji van granica BiH, te regionalnom pozicioniranju ASA-e.

Regija Jugoistočne Evrope među vodećim je proizvođačima žitarica u Evropi, što predstavlja dodatni potencijal za dalje širenje i jačanje ASA Grupacije u ovoj oblasti. Investicija je realizirana kroz članicu Grupacije, ASA Trading sa sjedištem u Austriji, a u Bačkoj Palanci je registrovana istoimena firma - ASA Trading.


- Sama regija je poznata po poljoprivrednim proizvodima visoke kvalitete kao i povoljnom geostrateškom položaju uz kvalitetnu logističkuku infrastrukturu. Ovakvi parametri predstavljaju osnovu za dalji rast i razvoj Žitoprodukta - izjavio je direktor ASA Tradinga Joao Batista Cardoso.

- Ukoliko se uzme u obzir da je kompletna proizvodnja NON GMO, naša pozicija na svjetskom tržištu postaje još interesantija te nam otvara nove mogućnosti - dodao je Cardoso.

Žitoprodukt je kompanija sa višegodišnjom tradicijom u oblasti prerade žitarica sa skladišnim kapacitetom od 22.000 tona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.