Izvor: Klix | Petak, 26.10.2018.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zenica dobila Centar za poduzetnike i investitore - BusinessPoint

(Foto: Erste Banka)
Zenička razvojna agencija ZEDA, Grad Zenica i lokalno Udruženje poslodavaca u četvrtak, 25. oktobra, su svečano otvorili Centar za poduzetnike i investitore – BusinessPoint Zenica.

Fokus uspostavljenog Centra će biti na pružanju detaljnih informacija o svim koracima postupka registracije preduzeća, informisanje o postupku izdavanja različitih saglasnosti vezanih za poslovanje poduzetnika te povezivanje poduzetnika s odgovarajućim službama u Gradu i Kantonu.

Uspostava Centra sinergija je glavnih aktivnosti projekta "Centar za podršku poduzetnicima" koju provodi ZEDA u saradnji s Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica kao i pružene tehničke asistencije u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal Programa kojeg implementira GIZ.

Projekat ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih malih i srednjih preduzeća posredstvom unaprjeđenja koordinacije i komunikacije postojećih učesnika u lokalnom ekonomskom razvoju, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.