NavMenu

Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Travnik na listi najpoželjnijih turističkih destinacija za 2019.

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 25.10.2018. 08:16
Komentari
Podeli

(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Banjaluka, Travnik, Mostar i Sarajevo preporučeni su kao poželjna turistička destinacija za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici "Independentova najbolja putovanja", saopšteno je iz banjalučke Turističke organizacije.

Izdavači, turistički agenti, turistička preduzeća i novinari u okviru teme "Kuda i šta treba raditi u narednoj godini" i uz niz kriterijuma kao što su "vruće destinacije, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati", biraju najinteresantnije i najpoželjnije destinacije za putovanja.

Prema prognozama Independentovog tima za putovanja, BiH bi mogla biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banjaluka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci Independenta osim Banjaluke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

- U posljednjih pet godina Banjaluka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka Indenpendenta je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestiacija koji čine Banjaluku gradom događaja. Takođe, oni daju upute kako stići do našeg grada što je veoma značajno za turiste, ali i za nas ovdje - rekla je direktorica Turističke organizacija grada Banjaluka Irena Radojević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.