NavMenu

Autonomni mobilni hotel - budućnost hotelijerstva

Izvor: turistički svet Srijeda, 24.10.2018. 08:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)Ilustracija
Nalik kompaktnoj hotelskoj sobi, ovaj apartman nazvan Autonomous Travel Suite pruža dio za odmor sa kupatilom, ali i radni prostor, omogućavajući gostima da efikasnije i produktivnije iskoriste vrijeme tokom putovanja.

Koristeći tehnologiju autonomske vožnje, mobilni apartman ima dvojaku funkciju – služi kao lično prevozno sredstvo i mobilna hotelska soba.

Nova platforma za inteligentnu hotelsku uslugu

Autonomous Travel Suite iz Toronta komunicira putem centralne platforme zvane Autonomous Interface, koja kontroliše razne operacijie i usluge između mobilnog apartmana i hotelskih sadržaja koristeći naprednu tehnologiju. Putnici mogu na jednostavan način da unesu više željenih destinacija i neophodnih usluga putem online aplikacije i Autonomous Travel Suite će se automatski dovesti ispred polazne destinacije putnika. Autonomnni Interface zatim analizira najbolju rutu i komunicira sa obližnjim objektima kako bi pružio tražene usluge tokom vožnje. On automatski kontroliše unutrašnju sredinu i provjerava status vozila kako bi obezbijedio najbolje uslove tokom vožnje.

Mobilni apartmani su sastavni dio lanca autonomnih hotela, koji čini mreža hotelskih objekata koji nude stacionarne jedinice i javne sadržaje koji se mogu dodavati individualno u zavisnosti od potrebe putnika. Ovaj lanac pruža usluge poput hrane i pića, sala za sastanke, spa – bazena i teretana, kao i uslugu čišćenja i održavanja apartmana.

Nije automobil, već mobilna soba

Autonomous Travel Suite razlikuje se od klasičnog autonomnog automobila po tome što je specijalno dizajniran da bude uslužni mobilni prostor kojim upravljaju hotelski profesionalci. Duža putovanja zahtijevaju odmor u sobi, odnosno prostoru opremljenom odgovarajućim namještajem i sadržajima. Putnicima je potreban prostor sa kupatilom, krevetom, stolom, prozorima i prirodnim osvjetljenjem.

Autonomous Travel Suite je platforma koja koristi nove tehnologije i hotelske usluge, kako bi putovanje bilo udobnije i vrijeme provedeno tokom puta efikasnije.

U poređenju sa avio-letovima ili putovanjem vozom koji zahtijevaju više koraka poput transfera, check-in-a prije samog putovanja, Autonomous Travel Suite funkcioniše kao lični rent-a-car i hotelska soba, pružajući neograničenu fleksibilnost i mobilnost po nižim cijenama.

Troškovi rentiranja Autonomous Travel Suite–a pokrivaju troškove lokalnog transporta (taxi), leta avionom i hotela, što ga čini konkurentnijom opcijom od avio-letova i vozova do obližnjih destinacija. Ukoliko putuje više od jedne osobe, ukupni putni troškovi su još konkurentniji.

Putnici više neće morati da strepe od zakasnelih letova ili da hodaju sa teškim prtljagom, već će samo da uskoče u Autonomous Travel Suite i uživaju u putovanju. Pored tehnologija budućnosti poput vještačke inteligencije, robota, dronova itd, Autonomous Travel Suite će promijeniti način putovanja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.