NavMenu

Jedan od najvećih ICT događaja u regionu Sinergija 18 od 24. do 26. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 23.10.2018. 10:12
Komentari
Podeli

Šta je zajedničko načinu na koji razmišljaju hakeri, digitalnoj transformaciji u sportu i jednom od najpoznatijih citata iz Biblije? Odgovor je jednostavan – Sinergija 18!

Mnoštvo novih, zanimljivih tema i predavača predviđeno je za obilježavanje punoljetstva jednog od najvećih ICT događaja u regionu, Sinergije, koja se osamnaesti put za redom održava u Beogradu, od 24. do 26. oktobra 2018. godine, u Hotelu Crowne Plaza.

Pod sloganom Digital Breakthrough (Digitalni proboj), Sinergija ove godine poziva sve zainteresovane da krenu na put digitalnog proboja i inovacija koje mijenjaju percepciju svijeta i poslovanja kakve smo poznavali do sada.

Uz podršku kompanije Microsoft i brojnih eminentnih partnera iz svijeta IT-a i biznisa, konferencija će ove godine tokom tri dana biti pozornica za više od 70 predavača, koji će posjetioce provesti kroz najnovija tehnološka dostignuća.

Ove godine tehničke dane otvara Kamil Bączyk, ekspert u oblasti bezbjednosti. On će sa prisutnima podijeliti razloge zašto je potrebno da razmišljate kao haker da biste osigurali svoju cyber-bezbjednost. Njemu će se pridružiti i najbolje ocijenjeni predavač prethodne tri Sinergije Krunoslav Mihalić, Cyber Security konsultant u kompaniji Microsoft, čije predavanje i ove godine obećava mnogo inspirativnih trenutaka povezivanjem poznatog biblijskog citata "Neka bude svjetlo" sa "Red vs. Blue" security vježbom. Predavači Sander Berkouwer i Damir Dizdarević baviće se jednom temom, ali iz dva različita ugla - Berkouwer će govoriti o passwordless konceptu uz primjere kako da kreiramo sopstveni FIDO ("Fast IDentity Online"), dok će Dizdarević sa inženjerskog aspekta pokazati gdje se lozinke zaista nalaze, kuda idu i u kojem formatu, šta su realne opasnosti i šta su najčešće greške koje se prave, kao i koliko smo danas daleko od passwordless pristupa.



Na Biznis danu imaćemo prilike da saznamo dosta novih informacija o vezi tehnologija i različitih grana biznisa, među kojima će jedno od izlaganja biti posvećeno i primjerima na koji način savremene tehnologije mijenjaju sudstvo.

Ljubiteljima sportskih i IT tema tog dana će najveću pažnju sigurno privući Marko Vasiljević i Marko Marjanović, koji će na primjeru Fudbalskog kluba Crvena zvezda pokazati različite procese digitalnih transformacija u sportu, od multidisciplinarnog pristupa u praćenju procesa treninga do toga kako jedan sportski klub može da postigne bolje rezultate uz pomoć savremenih digitalnih tehnologija.

O svemu o ovome i mnogim drugim zanimljivim detaljima koji vas očekuju na Sinergiji 18, informišite se OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.