NavMenu

Ovo su članovi Radne grupe za formiranje koordinacionog centra za transplantaciju u RS

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.10.2018. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Na sjednici održanoj krajem septembra Vlada RS imenovala je članove buduće Radne grupe za uspostavljanje koordinacionog centra za transplantaciju.

U tim ulaze Andreja Subotić Popović i Blanka Gaćanović iz Ministarstva zdravlja RS, Dragan Rakanović i Milorad Grujičić iz UKC RS i Gordana Guzijan iz Zavoda za transfuzijsku medicinu RS, navodi se u Službenom glasniku RS.

- Zadatak koordinacionog centra bio bi sakupljanje, obrada i razmjena podataka značajnih za transplantaciju sa svim zdravstvenim ustanovama u okruženju u kojima se radi transplantacija. Neophodan je neprekidan rad službe, 24 časa dnevno, sedam dana u nedjelji - istakli su nedavno iz Ministarstva zdravlja RS.

Naveli su da će centar voditi i bazu podataka o primaocima organa, kao i o onima koji se protive darivanju organa poslije smrti, te jedinstvenu listu čekanja za ugrađivanje po redu hitnosti, a na osnovu kliničkih indikacija pacijenata.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.