Izvor: Klix | Ponedjeljak, 22.10.2018.| 10:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan poziv sarajevskim ugostiteljima i trgovcima za učešće u Zimskom gradu

(Foto: Sunny studio/shutterstock.com)
Po uzoru na sve velike evropske gradove koji kraj godine tradicionalno dočekuju s velikim manifestacijama poput Adventa, i Sarajevo organizira veliki događaj pod nazivom Zimski grad čiji je zadatak vratiti olimpijski sjaj Sarajeva.

Fondacija Zima, u saradnji sa Općinom Centar, u periodu od 1.12.2018. godine do 14.01.2019. godine, organizuje manifestaciju Zimski grad u Sarajevu, koja će ponuditi izvrsnu zabavu, sjajne kulturne sadržaje, vrhunske gastronomske ugođaje, zanimljive koncerte, bajkovite dječije sadržaje, klizalište na otvorenom i sankalište usred Sarajeva i mnogo drugih zanimljivih sadržaja za cijelu porodicu.

Zimski grad će se održavati na više lokacija u Općini Centar, gdje je planirana instalacija oko 120 prodajnih kućica, u kojima će se posjetiteljima nuditi gastronomske delicije, vrhunsko piće, suvenire i druge proizvode.

S tim u vezi, raspisan je i Javni poziv za sve zainteresirane ugostitelje i trgovce iz BiH i regije, koji mogu po izuzetno povoljnim cijenama iznajmiti brendirane kućice. Kućice će biti locirane na udarnim lokacijama Općine Centar i to: u parku Svjetlosti (kod Druge gimnazije Sarajevo), park kod Austrijske kuće, plato Skenderija, trg ispred Narodnog pozorišta, i Ulica Ferhadija (kod Vječne vatre).

Treba napomenuti da se kućice iznajmljuju sa kompletnom infrastrukturom (struja, grijanje, internet, odvoz smeća).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.