NavMenu

Direktor Šuma RS Risto Marić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Izvor: Capital Subota, 20.10.2018. 10:52
Komentari
Podeli

(Foto: Kletr/shutterstock.com)
Policija u Doboju podnijela je u petak Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv osobe inicijala R.M. (1955.) sa područja opštine Modriča i S.K. (1955.) iz Teslića, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, te zajedno s još jednom osobom oštetili šumsko gazdinstvo Borja Teslić za 88.315 KM.

Izvještaj je podnesen i protiv A.G. (1980.) iz Teslića, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nesavjestan rad u službi, potvrđeno je iz Policijske uprave Doboj.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv direktora Šuma RS-a Riste Marića, te bivšeg direktora Šumskog gazdinstva Borja Teslić Save Kasapovića i upravnika jedne radne jedinice u ŠG Borja Alena Gačića.

Za R.M. postoji osnov sumnje da je, sredinom aprila 2017. godine, kao odgovorna osoba javnog preduzeća Šume RS Sokolac, prekoračilo granice svog službenog ovlašćenja pri donošenju odluke o prodaji šumskih sortimenata u Šumskom gazdinstvu Borja Teslić.

Nezvanično, sumnja se da je Marić donio odluke da će kupac drvnih sortimenata biti preduzeće iz Teslića koje se ne nalazi na listi drvoprerađivača, niti se bavi poslovima sječe, izvoza i prerade drveta.

Drvne sortimente je, potom, prodao istom preduzeću, ali kroz proces prodaje u šumi na panju, uz uvećanje troškove sječe, iako je to zabranjeno.

S.K. se sumnjiči je kao odgovorno lice Šumskog gazdinstva Borja Teslić, u cilju realizacije navedene odluke prvoprijavljenog, uime navedenog šumskog gazdinstva potpisalo ugovor o prodaji i isporuci šumskih drvnih sortimenata sa preduzećom koje se ne bavi preradom drveta.

Za A.G. postoji osnov sumnje da je, kao odgovorno lice u Šumskom gazdinstvu Borja Teslić, propustilo dužnost nadzora nad otpremom drvnih sortimenata.

Na navedeni način je Šumskom gazdinstvu Borja Teslić pričinjena materijalna šteta u iznosu od 88.315 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.