NavMenu

Good Food pokreće proizvodnju sira u Zvorniku - U planu rekonstrukcija pogona bivše Drvne industrije Jadar

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 21.10.2018. 18:45
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Yeko Photo Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Na prostoru nekadašnje Drvne industrije Jadar Zvornik uskoro bi trebalo da bude otvoren pogon za proizvodnju sireva, u kojem će biti zaposleno dvadesetak radnika.

Zvorničko preduzeće Good Food, koje je prije pet godina zakupilo objekat i dio zemljišta Jadra, gdje proizvodi ambalažu od papira i kartona, namjerava da kupi taj prostor, rekonstruiše ga i pokrene novu proizvodnju.

- Već duže vrijeme planiram da kupim taj prostor koji je, kada sam ga zakupio, bio u prilično lošem stanju. Namjeravam da organizujem veću proizvodnju bijelih tvrdih i polutvrdih sireva. U početku bi zaposlio najmanje 20 radnika, a kasnije, širenjem proizvodnje, i broj zaposlenih bi se povećao - rekao je za Glas Srpske direktor preduzeća Good Food Slaviša Petrović.

Dodao je da namjerava otkupljivati mlijeko od domaćih proizvođača i da će u skladu sa uvođenjem novih proizvoda širiti i otkupnu mrežu.

- Donekle smo doveli u red objekat koji je bio devastiran, ali je potrebno još dosta posla. Nabavio sam i svu opremu za proizvodnju sira - istakao je Petrović i dodao da firma Good Food trenutno zapošljava šest radnika, a bavi se uvozom i rezanjem papira.

Vlada RS je na sjednici u četvrtak (18. oktobar 2018. godine) dala saglasnost za prodaju dijela nepokretnosti na prostoru nekadašnjeg akcionarskog društva Drvna industrija Jadar Zvornik i zadužila Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva da angažuje stalnog sudskog vještaka građevinske struke radi utvrđivanja tržišne vrijednosti nepokretnosti, te da pripremi potrebnu dokumentaciju i dostavi vladi na razmatranje.

- Potencijalni investitor pokazao je interes za kupovinu objekta sa pripadajućim zemljištem, koji je koristio na osnovu ugovora o zakupu, koji je istekao. Namjera investitora je da objekat koji je devastiran kupi, rekonstruiše i organizuje proizvodnju sireva, za šta već posjeduje kompletnu mljekarsku opremu, uz zapošljavanje određenog broja radnika - saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.