Izvor: RTRS | Četvrtak, 18.10.2018.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tekstilni pogon Trebinjka traži još radnica u proizvodnji

(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
U tekstilnom pogonu Trebinjka u Trebinju oko 80 radnica već četiri i po mjeseca šije kapute za poznatu francusku firmu Karol, a očekuju da će do kraja oktobra isporučiti sve ugovorene komade.

Vlasnik i direktor Trebinjke Nebojša Preković rekao je Srni da imaju dovoljno posla i da redovno izmiruju sve obaveze prema zaposlenima.

On pojašnjava da su, od 80 radnica, gotovo polovina početnice u ovom poslu, zbog čega su u zaostatku u odnosu na iskusnije kolege.

- Zato tražimo još 20 radnica. Tražili smo od trebinjskog biroa da nam pošalje radnike, ali ih za sada nema. U ovom trenutku nam nije važno da li imaju iskustvo ili ne - kaže Preković.

Da bi zadovoljili sve potrebe zahtjevnog tržišta i izborili se sa konkurencijom, Preković kaže da mu je neophodno minimalno 100 ljudi za mašinama, jer francuska firma ima više od 600 butika širom te zemlje.

On je dodao da je prosječna plata radnica između 500 KM i 600 KM, napominjući da bi plate trebalo da budu i veće. Osim redovnih primanja, radnice u Trebinjci primaju i naknadu za prevoz i topli obrok.

Preković ističe da je inostrani partner zadovoljan kvalitetom onoga što se proizvede u pogonu Trebinjke, ali je problem u tome što kaskaju u planiranoj količini koju treba da isporuče u Pariz.

U pogonu Trebinjka očekuju da počnu proizvodnju odjevnih predmeta za ljetnu sezonu, ali i da počnu osvajanje novih tržišta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.