NavMenu

Sa aplikacijom Glook fizička aktivnost pretvara se u 25% popusta za kupovinu

Izvor: Tanjug Srijeda, 17.10.2018. 08:41
Komentari
Podeli
(Foto: hedgehog94/shutterstock)
Mobilna aplikacija Glook za samo tri mjeseca od kada je plasirana u Srbiji postala je jedna od najtraženijih, a jedan od njenih tvoraca, suvlasnik kompanije Run Croatia Berislav Sokač kaže da je jedinstvena u svijetu i da ima potencijal da postane "svjetska klasa".

Glook je aplikacija koja ima dvostruku ulogu - s jedne strane motivše ljude da budu fizički aktivni i da svaku "kap znoja" pretvaraju u "virtuelne novčiće", pomoću kojih će, s druge strane, ostvariti do 25% popusta na kupovinu u više od 200 kompanija u Srbiji. U Srbiji je tu aplikaciju "skinulo" za svega tri mjeseca više od 60.000 ljudi.

Da je dobro prihvaćena pokazuje i podatak, kaže Sokač, da su za samo tri mjeseca u Beogradu već prodati neki modeli automobila uz nižu cijenu zahvaljujući toj aplikaciji i njenim korisnicima, koji su "nagrađeni za svoj trud".

- Glook je lojaliti vrijednosni sistem koji je baziran na tome da podstiče stanovništvo da vozi bicikl, da se šeta ili trči, kako bi bilo što zdravije i kako bi se rasteretio zdravstveni sistem koji je već mnogo opterećen - rekao je Sokač za Tanjug.

S druge strane, dodaje on, sponzori, firme i brendovi koji podstiču zdravi način života se u "Glook zajednici" prezentuju u pozitivnom svetlu i svoje proizvode nude u obliku popusta zajednici koja zdravo živi.

Neke od kompanija koje će za trčanje dati popust su automobilski i drugi brendovi, a čitav spisak može se naći na aplikaciji Glook.

Upitan kako je nastala ideja za izradu te aplikacije, Sokač kaže da je inspiraciju pronašao u jednoj drugoj aplikaciji, koja se pojavila u Americi početkom godine i koja je motivisala građane da se kreću kako bi sakupljali kriptovalute.

- Kada sam čuo tu vijest, nazvao sam svog prijatelja iz Srbije Vladimira Đođu, koji je, inače, razvio sistem za plaćanje parkinga u Beogradu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji. Glook smo razvijali zajedno, napravili algoritme koji mjere aktivnost čoveka i pretvaraju svaku kapljicu znoja u jedan koin, odnosno novčić, koji se pretvara u popust - objasno je Sokač.

Kaže da su planovi da aplikacija u Srbiji do Nove godine dostigne više od 100.000 "skidanja", i istakao da je prošle nedjelje pokrenuta i u Crnoj Gori, za vikend je aktivirana u Hrvatskoj, kao i da će u narednim mesecima biti i u Sloveniji, a onda se, dodaje Sokač, ide na američko tržište.


- Probaćemo da izađemo na američko tržište, jer se ovde radi o jedinstvenoj akplikaciji u svijetu i takav sistem trenutno u svijetu ne postoji. Ambiciozni smo da tu aplikaciju proširimo na svet, jer zašto ne bi jedna aplikacija iz ove regije postala svjetska klasa - ističe Sokač.

Sa planovima Sokač ide i dalje, te kaže da ima ambiciozan plan da do 2028. sa svojim partnerima kupi Google.

To za njega, navodi, nije nedostižno, jer, kako kaže, čovjek sve što zamisli može i da ostvari, a motivaciju nalazi u tome što je od amatera za manje od pet godina postao 13. čovjek u svijetu koji je istrčao svih šest svjetskih maratona.

- Kada sam 2010. godine bio u Njujorku, odlučio sam da istrčim Njujorški maraton. Onog trenutka kada sam stao na start Njujorškog maratona to je promijenilo moj život. Ja sam se nakon toga zaljubio u trčanje i odlučio sam da istrčim ostalih pet svjetskih maratona i to sam uspio, a pre toga nisam trčao ni dva kilometara. Moj primjer pokazuje da se sve može, tako da zašto ne bismo jednog dana kupili i Google - zaključio je Sokač.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.