NavMenu

Muamer Mahmutović ponovo izabran za predsjednika Privredne komore KS

Izvor: Klix Petak, 12.10.2018. 13:01
Komentari
Podeli

Muamer Mahmutović (Foto: YouTube/screenshot)Muamer Mahmutović
Muamer Mahmutović ponovo je izabran za predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS) za mandatni period 2018-2022.

Na Konstituirajućoj sjednici Skupštine PKKS u četvrtak, 11. oktobra, je izvršena verifikacija mandata predstavnika izabranih članova u Skupštini komore za taj period.

Skupština je u novom sazivu tajnim glasanjem izabrala i ostale organe Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednika PKKS.

Izabrani članovi u organe komore su istakli da je Mahmutović u svom dosadašnjem obnašanju funkcije uspio pozicionirati komoru kao važnu kariku u zastupanju interesa privrede, te da je komora sa njim na čelu nakon dužeg perioda uspjela ostvariti zavidne poslovne rezultate.

- Potvrđeno je da su izbori provedeni u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji BiH, Statutom Privredne komore Kantona Sarajevo, Odlukom Privredne komore Federacije BiH o raspisivanju izbora za organe i članove organa u privrednim komorama u Federaciji BiH, kao i drugim aktima Privredne komore Kantona Sarajevo - saopćeno je iz Privredne komore KS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.