NavMenu

Ukinut bezvizni režim Srbije i Irana - Iran Air nastavlja da leti za Beograd

Izvor: eKapija Petak, 12.10.2018. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Vlada Srbije donijela je odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiji za državljane Islamske Republike Iran, objavljeno je u Službenom glasniku.

Odluka Vlade donijeta je 8. oktobra i, kako se navodi, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u srijedu, 10. oktobra, u Skupštini Srbije da će vizni režim sa Iranom ponovo biti uveden, jer je jedan broj građana te zemlje nažalost zloupotrijebio ukidanje viza.

Kako je za eKapiju saopšteno iz Aerodroma Nikola Tesla, prema raspoloživim informacijama iranska nacionalna aviokompanija će ove zime nastaviti da leti za Beograd.

- Iranska nacionalna aviokompanija Iran Air, koja je u martu ove godine direktnim letom povezala prestonice Srbije i Irana nakon 27 godina, predvidjela je da obavlja dva nedjeljna leta i tokom ovogodišnje zimske sezone - rečeno je za naš portal.

Tokom ljeta, ukupno tri iranske aviokompanije su letjele za Beograd, mahom širokotrupnim avionima velikog kapaciteta. Broj iranskih turista u Srbiji, prevashodno u Beogradu, naglo se povećao.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.