Izvor: eKapija | Petak, 12.10.2018.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ukinut bezvizni režim Srbije i Irana - Iran Air nastavlja da leti za Beograd

Ilustracija
Vlada Srbije donijela je odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiji za državljane Islamske Republike Iran, objavljeno je u Službenom glasniku.

Odluka Vlade donijeta je 8. oktobra i, kako se navodi, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u srijedu, 10. oktobra, u Skupštini Srbije da će vizni režim sa Iranom ponovo biti uveden, jer je jedan broj građana te zemlje nažalost zloupotrijebio ukidanje viza.

Kako je za eKapiju saopšteno iz Aerodroma Nikola Tesla, prema raspoloživim informacijama iranska nacionalna aviokompanija će ove zime nastaviti da leti za Beograd.

- Iranska nacionalna aviokompanija Iran Air, koja je u martu ove godine direktnim letom povezala prestonice Srbije i Irana nakon 27 godina, predvidjela je da obavlja dva nedjeljna leta i tokom ovogodišnje zimske sezone - rečeno je za naš portal.

Tokom ljeta, ukupno tri iranske aviokompanije su letjele za Beograd, mahom širokotrupnim avionima velikog kapaciteta. Broj iranskih turista u Srbiji, prevashodno u Beogradu, naglo se povećao.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.