Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 11.10.2018.| 13:40

Pokrenuta veb stranica sa ponudom jezerskih područja u Hercegovini

Ramsko jezero (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)
U okviru provedbe projekta razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo) kreirana je veb stranica www.herzegovina-lakes.com s informacijama o turističkoj ponudi i potencijalu tog područja.

Nova veb stranica uključuje detaljnu kartu projektnog područja, bazu podataka s pretraživačem 132 lokalna turistička resursa (aktivnosti, smještaj, znamenitosti, tradicija, gastronomija, servisne informacije), te je prilagođena za prikaz na mobilnim uređajima, što pruža mogućnost veće promocije i vidljivosti, priopćeno je iz LiNK-a Mostar, jednog od implementatora projekta.

Program razvoj održivog turizma jezerskih područja financira se sredstvima Europske unije, a projekt implementiraju Njemačka razvojne agencija – GIZ, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK u suradnji s partnerskim općinama Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Putem projekta urađena je analiza i valorizaciji lokalnih turističkih resursa, te kreiranju modela integrirane turističke ponude područja tri jezera, koje nudi raznovrsne outdoor aktivnosti, aktivnosti na vodi, uređene plaže, bogatu gastro ponudu, kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju, te brojne druge resurse.

Pružatelji usluga s područja tri jezera su konstantno bili uključeni u provedbu projektnih aktivnosti s ciljem poboljšanja turističke ponude.

Na jezerima su postavljeni Info punktovi, čija je osnovna svrha pružanje informacija i promocija područja uz bogat promotivni materijal, te pružanje podrške raznim outdoor aktivnostima.

Kreirane su profesionalne fotografije, brošura koja predstavlja pojedinačna jezera i njihove najvažnije turističke resurse, te brošura o flori i fauni ovog područja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.