NavMenu

Kompanija Tesla prvi put nadmašila Mercedes-Benz po prodaji u SAD-u

Izvor: Klix Četvrtak, 11.10.2018. 11:25
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Tesla, koju vodi milijarder i direktor SpaceX-a Elon Musk, prvi put je nadmašila Mercedes-Benz po prodaji u SAD-u.

U trećem kvartalu ove godine kompanija Tesla prodala je 69.925 automobila, dok je Mercedes-Benz prodao 66.542 automobila. Bilo je potrebno osam godina da startap Elona Muska pretekne kompaniju koja je izmislila automobil prije 132 godine, piše Business Insider.

Prema nekim istraživanjima Tesla prijeti da pretekne i drugog njemačkog giganta. Naime, kompanije BMW prodala je 1.754 automobila više za ovo tržište što i nije neka cifra, te se očekuje da u posljednjem kvartalu ove godine Tesla pretekne BMW.

Ranije ovog mjeseca iz kompanije Tesla je saopćeno da su isporučili 83.500 vozila širom svijeta, što je 80% više u odnosu na cijelu proteklu godinu. Teslin Model 3 prednjači sa 55.840 primjeraka što je najveći broj jednog tipa koji je ova kompanija proizvela.

Ovakav uspjeh Tesle vjerovatno najviše odgovara Musku, jer se bliži rasprava u vezi s njegovom ostavkom na mjesto predsjednika UO Tesle.

Elon Musk je početkom septembra najavio najbolji kvartal u historiji ove kompanije. Prethodno je obećao da će kompanija postati profitabilna do kraja 2019. godine, a ako je suditi po berzama gdje su akcije skočile za nevjerovatnih 70%, šanse su velike.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.