NavMenu

Uskoro gradnja ambulante na Petrićevcu - Proširenje objekta za vrtić u 2019.

Izvor: eKapija Srijeda, 10.10.2018. 13:34
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu u Banjaluci trebala bi početi do kraja ove godine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta, u kojem će naknadano biti smješteni i dječiji vrtić i mjesna zajednica, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove Grada Banjaluke.

Načelnik odjeljenja Petar Bilčar ističe da prva faza ovog objekta podrazumijeva gradnju objekta ambulante porodične medicine, dok će naknadno, u drugoj fazi, dogodine biti građeni vrtić i mjesna zajednica, saopšteno je na gradskom sajtu.

Prema njegovim riječima, već je urađeno idejno rješenje, a u toku je rješavanje imovinskih odnosa i pribavljanje građavinske dozvole, nakon čega slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.

Planirani objekat je organizovan tako da se sva tri prostora nalaze pod jednim krovom, a funkcionalno su razdvojeni i nezavisni, te je svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

- Idejno rješenje je koncipirano na način da se objekat gradi u tri faze, odnosno svaki od planiranih sadržaja može se graditi kao zasebna cjelina. U narednih dvadesetak dana očekujemo da kompletiramo dokumentaciju kako bismo dobili građevinsku dozvolu za prvu fazu, odnosno za gradnju ambulante, pošto su na toj parceli već riješeni imovinski odnosi – naglasio je Bilčar.


Uporedo sa ovim poslom, nadležno odjeljenje je već pokrenulo postupak za rješavanje imovinskih odnosa za gradnju druge dvije faze, odnosno vrtića i objekta mjesne zajednice.

- U budžetu za ovu godinu imamo planirana sredstva za gradnju prve faze, odnosno, za objekat u kome bi bila smještena ambulanta sa pratećim sadržajima, tako da bi već narednog mjeseca bila pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača i započeti radovi prije zime – kazao je Bilčar.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.