Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 10.10.2018.| 15:49

Kosmos na pragu posla sa Slovencima - Uskoro nova linija za cinkovanje za duplo veće kapacitete

Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com)
Vazduhoplovni zavod Kosmos iz Banjaluke uložio je 200.000 KM u novu liniju za elektrohemijsku zaštitu - cinkovanje, kako bi povećao kapacitete i uspješno odgovorio zahtjevima kupca iz Slovenije sa kojim bi uskoro trebalo da započne posao.

Direktor Kosmosa Dušan Vještica istakao je za Glas Srpske da dogovaraju posao sa jednom slovenačkom firmom, ali nije želio iznositi detalje. Naglasio je da je u toku tehnološko opremanje kako bi odgovorili zahtjevima budućeg kupca.

- Nova linija za cinkovanje biće većeg kapaciteta od postojeće i zahvaljujući tome obim posla će se udvostručiti, a prihodi će porasti. Vrijednost ulaganja je oko 200.000 KM, a odnosi se na kupovinu novih kada, opremu koja ide u njih, odnosno anode, katode i hemiju kojom se pune kade - rekao je Vještica.

Istakao je da su Slovenci zainteresovani za veće količine elektrohemijskog cinka, koje bi koristili u građevinarstvu.

- U toku je montaža nove linije za cinkovanje i očekujem da ćemo u iduće dvije sedmice početi sa radom. Čekamo i potpisivanje sporazuma sa našim budućim partnerom - naglasio je Vještica.

Ovo preduzeće je i do sada radilo cinkovanje, odnosno zaštitu komada željeza za potrebe autoindustrije za preduzeće iz Austrije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.