NavMenu

Webo počeo gradnju upravne zgrade u Derventi - Proizvodnja alata za autoindustriju očekuje se u 2020.

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 10.10.2018. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Vadim Ratnikov/shutterstock.com/)
Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić i vlasnik kompanije Webo group Aksel Viting položili su u utorak (9. oktobra 2018. godine) kamen temeljac za izgradnju upravne zgrade preduzeća Webo Bosnia u blizini industrijske zone.

Viting je rekao da će se u tom objektu nalaziti centar za razvoj inženjerstva za izradu alata za autoindustriju, sa posebnim akcentom na kvačila, te elektro-vozila.

- U ovoj fazi biće izgrađena i prva proizvodna hala, a u roku od dvije godine pokrenućemo proizvodnju. Planiramo na početku zaposliti najmanje 50 radnika. Ova prva faza iznosiće milion evra - rekao je Viting, ističući da ova kompanija sarađuje sa Porsche-om i drugim značajnim brendovima iz automobilske industrije.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da su na jučerašnjem sastanku već pomenuli mogućnost širenja preduzeća na još jednu parcelu, te da u ovom trenutku u industrijskoj zoni postoji oko 97 dunuma zemljišta za izgradnju i investiranje.


- To je prostor koji, po povoljnim uslovima, nudimo domaćim i stranim investitorima - rekao je Simić novinarima i istakao da je dugoročno planirano i osnivanje bescarinske zone u čemu opštinske vlasti očekuju podršku rukovodstva Republike Srpske.

Direktor preduzeća Webo Bosnia Dragan Babić rekao je da trenutno u preduzeću radi 17 radnika, od kojih je 15 inženjera, čija je početna plata od 1.200 do 1.400 KM, dok iskusniji imaju primanja slična onima u Njemačkoj.

Webo Bosnia dio je njemačke firme Webo amtzell čija je glavna djelatnost proizvodnja alata za izradu dijelova za automatske mjenjače.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.