NavMenu

Etno selo Čardaci kod Viteza gradi novu konferencijsku salu u 2019. - U planu i proširenje kapaciteta i ponude spa centra

Izvor: eKapija Utorak, 09.10.2018. 13:41
Komentari
Podeli
Duh bosanskog sela i prirodni ambijent na obali Lašve, te domaćinski odnos prema svakom gostu, privlači sve više turista u etno selo Čardaci kod Viteza.

Ovaj hotelsko-turistički kompleks koji se prostire na 70.000 m2 širi se iz godine u godinu, a kako su najavili za eKapiju, u planu za 2019. je i novo proširenje kapaciteta i ponude spa centra, kao i dodatnih sadržaja za teambuilding programe.

- Takođe, u planu imamo i izgradnju nove konferencijske dvorane - dodala je za naš portal direktor etno sela Čardaci Nikola Šakić.

Kompleks, inače, čine turističko naselje Čardaci, pivnica Kod crnog mačka i restoran Kod mlina, zatim vodeni park Ribica, ribnjak Izmišljeni potok, te spa centar Čardaci i slane pećine.

- Smještajni kapacitet etno sela je 120 ležajeva, raspoređenih u 20 apartmana i 25 soba - ističe Šakić.

Dodaje da se u sastavu Čardaka nalazi i moderno opremljena konferencijska dvorana kapaciteta 100 sjedećih mjesta, kao i dvije manje sale, pogodne za sve oblike sastanaka, predavanja, edukacija, radionica i sl.

- Kao dio etno sela posluje i spa centar koji je svojevrsna oaza mira i relaksacije sa finskom saunom, turskim kupatilom, zonom za opuštanje i hidromasažnim bazenom sa slanom vodom. U spa centru se nalaze i dvije slane pećine, atraktivno dizajnirane koje su potpuno obložene himalajskom i kamenom solju, u kojima posjetitelji mogu iskusiti dobrobiti potpuno prirodne haloterapije - objašnjava direktor Šakić.

Etno motivi, prirodni materijali, topla atmosfera...

U središtu etno sela je Mačkov trg na kom se nalazi pivnica Kod crnog mačka. Restoran Kod mlina, koji se nalazi na drugoj obali Lašve, na inventivan način uklopljen je u prirodu.

- Dizajn interijera odlikuju udobnost, etno motivi, prirodni materijali i topla atmosfera, a s prostrane terase pogled se pruža na jezero, rijeku i potočiće - ističe Šakić.

Kaže da su im ciljna grupa poslovni gosti, koji cijene kvalitet i dobru uslugu.

- Kompleks radi tokom cijele godine, međutim, sezona je u ljetnim mjesecima, od sredine juna do početka septembra. U narednoj godini očekujemo porast broja turista, ali zbog ograničenosti smještajnih kapaciteta porast je moguć samo u vansezonskom periodu. Obogaćivanjem ponude nastojimo privući što veći broj gostiju u proljetnim i zimskim mjesecima.

Šakić dodaje da najveći broj gostiju, osim domaćih, dolazi iz zemalja okruženja – Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, dok ljeti bilježe sve veći broj gostiju iz cijele Europe, kao i iz arapskih zemalja.

Od mini hidroelektrane do etno sela

Direktor Šakić nam objašnjava kako je došlo do gradnje ovog etno sela. Prije četrnaest godina počela je izgradnja mini hidroelektrane koja je 2006. puštena u pogon kao prva privatna hidroelektrana na Balkanu. Nakon elektrane, kaže, izgrađen je ribnjak za potočku i kalifornijsku pastrmku, a 2010. godine otvoren je restoran Kod mlina.

- Iste godine napravljena je i prva faza vodenog parka Ribica. Nakon toga prešli smo na drugu obalu rijeke Lašve te smo počeli s izgradnjom etno sela Čardaci i pivnice Kod crnog mačka.

Kako ističe, sve se razvijalo iz godine u godinu. Kada su napravili restoran htjeli su ponuditi dodatni sadržaj pa su napravili bazene. Zatim su došli na ideju etno sela i smještajnih kapaciteta, i u početku su imali 45 ležajeva. Zbog potreba sve većeg broja poslovnih gostiju izgradili su i salu za sastanke, te konferencijsku dvoranu sa stotinu mjesta.

- Kako se posjeta gostiju povećala i tokom zimskih mjeseci ukazala se potreba za obogaćivanjem zimske ponude, te smo se odlučili na izgradnju spa centra, čime smo turističku sezonu proširili na čitavu godinu.

Dodaje da su zbog geografskog položaja Viteza omiljena destinacija turistima koji "slučajno" odluče odmoriti u Vitezu, na putu prema Travniku, Jajcu, Sarajevu i drugim gradovima u BiH.

S. Š.

Fotogalerija
Etno selo Čardaci kod Viteza
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.