Izvor: eKapija | Utorak, 09.10.2018.| 08:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela sanacija sarajevskih ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića

Sarajevo
Sarajevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock.com)
Radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka juče su počeli rekonstrukciju dijelova saobraćajnice u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno je sa v.d. direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem i svojim saradnicima obišao lokaciju na kojoj su počeli pripremni radovi.

- Prema projektnom rješenju radovi bi trebali biti izvođeni 30 narednih dana, ali zbog velikog prometa kroz ove dvije ulice, taj rok ćemo skratiti na 20 dana. Istovremeno molimo građane za strpljenje jer će biti prilično komplikovano izvoditi radove, pri čemu moramo obezbijediti protok saobraćaja motornih vozila - objasnio je Ajnadžić.

On je najavio i početak radova druge faze sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju, te završetak radova na sanaciji Ulice Asima Ferhatovića što je planirano do četvrtka ove sedmice.

Sredstva za realizaciju ova dva projekta u iznosu od 300.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo na osnovu izmjena i dopuna Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Početkom septembra ove godine Ajnadžić i Kovač su potpisali sporazum o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada kojim su, osim ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, također predviđene ulice Koševo i Kranjčevićeva.

Kako je predviđeno projektnom dokumentacijom rekonstrukcija dijelova ove dvije ulice će ukupno koštati 370.000 KM odnosno po 185.000 KM svaka ulica.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.