NavMenu

Dodik, Džaferović i Komšić novi članovi Predsjedništva BiH

Izvor: Klix Ponedjeljak, 08.10.2018. 15:50
Komentari
Podeli

(Foto: Vedrana Džudža)
Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić obratio se javnosti kako bi potvrdio da Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić uvjerljivo vode u utrci za članove Predsjedništva BiH.

On je prezentovao rezultate za nivoe vlasti, ističući da je CIK obradio 86,13% glasačkih mjesta.

Što se tiče izbora članova Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, najviše glasova dobio je Šefik Džaferović (37,17%), a iza njega je Denis Bećirović (33,49%). Na trećem mjestu nalazi se Fahrudin Radončić koji je osvojio tek 12,87% glasova.

Petrić je prezentovao i podatke koji se odnose na izbor člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ističući da je najviše glasova dobio Željko Komšić (51,56%). Iza Komšića nalazi se Dragan Čović koji je dobio 36,91% glasova.

Što se tiče Republike Srpske, Milorad Dodik izabran je za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda sa 53,87% glasova, a iza njega se nalazi Mladen Ivanić koji je dobio 42,95% glasova.

Željka Cvijanović nova predsjednica RS

Naredna predsjednica Republike Srpske biće Željka Cvijanović koja je dobila 47,5% glasova, a slijedi je Vukota Govedarica sa 42,72% glasova.

Petrić je potvrdio da u utrci za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda vodi Ramiz Salkić, dok u utrci za potpredsjednika RS-a iz hrvatskog naroda vodi Josip Jerković.

On je dodao kako organi CIK-a neprekidno rade i unose rezultate u sistem. Od sinoćnje konferencije nije bilo promjene u procentu izlaznosti.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.