NavMenu

Pripreme za drugu po redu "Šetnju za život" u završnoj fazi: Do sada registrovano 1.000 šetača

Izvor: eKapija Utorak, 31.03.2009. 13:18
Komentari
Podeli

Pripreme za drugu po redu sarajevsku "Šetnju za život", ulaze u završnu fazu. U šetnji 5. aprila će ove godine učestvovati mnogi članovi diplomatskog kora ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Malezije, Holandije, Danske, Japana, Španije, Italije, te organizacija kao što su ICRC, Svjetska banka, te NATO-EUFOR, kao i mnoštvo kompanija čiji su uposlenici formirali timove koji će šetati za život.

Također, broj pojedinačnih registracija pokazuje da ljudi u našoj zemlji polako, ali sigurno postaju svjesni značaja ranog otkrivanja raka dojke. Do sada je ukupno registrovano oko 1,000 šetača iz različitih krajeva BiH, navodi se u saopćenju.

Ovogodišnju akciju podržali su Grad Sarajevo, te Ministarstvo zdravstva FBiH, Ministarstvo zdravstva KS i Ministarstvo odbrane BiH. Medijski pokrovitelji su RSG Radio, Radio M, Radio Kameleon i eKapija.ba.

Sva finansijska sredstva koja se prikupe ovom humanom akcijom bit će usmjerena za kupovinu mamotoma-aparata za biopsiju, za Onkološki institut Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.