Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.10.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Jajcu otvoren tekstilni pogon firme Tex-Design - Prostor bivše kasarne biće poslovna zona

(Foto: Artem Shadrin/shutterstock.com)
U krugu nekadašnje kasarne Kamenice u Jajcu nedavno je zvanično otvoren proizvodni pogon firme Tex-Design, saopćeno je iz Općine Jajce.

Firma se bavi šivenjem radne opreme i trenutno upošljava 12 radnica sa tendencijom rasta.

Osnivač preduzeća Samir Pačavar naveo je da osnovni program čine radni mantili, jakne, odijela za sve vidove proizvodnje, a posebno medicinski program.

- Uposlenice preduzeća Tex-Design prošle su nekoliko faza obuke i već pripremaju prvu isporuku. Podršku u realizaciji ovog projekta pružio je i Kantonalni zavod za zapošljavanje, a naša žeja je povećanje broja uposlenih na 35 radnika čime bi se mogao zaokružiti i proizvodni proces - rekao je Pačavar.

Općina Jajce je u posljednjih nekoliko godina ulagala u infrastrukturu bivšeg objekta kasarne Kamenice. Dva objekta su prilagođena za proizvodne hale, osigurana je osnovna infrastruktura kako bi se ovaj prostor vremenom mogao pretvoriti u poslovnu zonu.

- Trenutno se na prostoru bivše kasarne Kamenice nalaze tri privredna subjekta koja upošljavaju preko 30 radnika. Možemo vidjeti da su ovi objekti u funkciji i da se ovaj zapušteni prostor oživljava općinskim sredstvima. To ćemo raditi i u narednom periodu i drago mi je što postoji interes privrednika i subjekata da se na ovom prostoru, uz veoma povoljne uslove, pokrene neka privredna aktivnost - istakao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Odlukom Vlade FBiH lokacija prostora kasarne Kamenice data je Općini Jajce na upravljanje bez vremenskog ograničenja, a odlukom OV Jajce ovi objekti će biti ustupljeni privrednicima bez naknade.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.