NavMenu

U Jajcu otvoren tekstilni pogon firme Tex-Design - Prostor bivše kasarne biće poslovna zona

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.10.2018. 15:46
Komentari
Podeli

(Foto: Artem Shadrin/shutterstock.com)
U krugu nekadašnje kasarne Kamenice u Jajcu nedavno je zvanično otvoren proizvodni pogon firme Tex-Design, saopćeno je iz Općine Jajce.

Firma se bavi šivenjem radne opreme i trenutno upošljava 12 radnica sa tendencijom rasta.

Osnivač preduzeća Samir Pačavar naveo je da osnovni program čine radni mantili, jakne, odijela za sve vidove proizvodnje, a posebno medicinski program.

- Uposlenice preduzeća Tex-Design prošle su nekoliko faza obuke i već pripremaju prvu isporuku. Podršku u realizaciji ovog projekta pružio je i Kantonalni zavod za zapošljavanje, a naša žeja je povećanje broja uposlenih na 35 radnika čime bi se mogao zaokružiti i proizvodni proces - rekao je Pačavar.

Općina Jajce je u posljednjih nekoliko godina ulagala u infrastrukturu bivšeg objekta kasarne Kamenice. Dva objekta su prilagođena za proizvodne hale, osigurana je osnovna infrastruktura kako bi se ovaj prostor vremenom mogao pretvoriti u poslovnu zonu.



- Trenutno se na prostoru bivše kasarne Kamenice nalaze tri privredna subjekta koja upošljavaju preko 30 radnika. Možemo vidjeti da su ovi objekti u funkciji i da se ovaj zapušteni prostor oživljava općinskim sredstvima. To ćemo raditi i u narednom periodu i drago mi je što postoji interes privrednika i subjekata da se na ovom prostoru, uz veoma povoljne uslove, pokrene neka privredna aktivnost - istakao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Odlukom Vlade FBiH lokacija prostora kasarne Kamenice data je Općini Jajce na upravljanje bez vremenskog ograničenja, a odlukom OV Jajce ovi objekti će biti ustupljeni privrednicima bez naknade.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.