NavMenu

Preduzetnice iz regiona potpisale sporazum o saradnji

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 04.10.2018. 08:08
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednice najutjecajnijih udruženja koja okupljaju žene u poduzetništvu u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini potpisale su u srijedu (3. oktobar 2018. godine) u Sarajevu sporazum o saradnji čiji je cilj ohrabrenje žena na veći poduzetnički angažman.

Misija regionalne inicijative, jedinstvene ne samo u jugoistočnoj Evropi, nego i u svijetu, u prvom je redu saradnja među ženama u poduzetništvu te četiri države.

Iz Udruženja Poduzetnice IN Adisa Tufo kazala je da su žene mnogo manje zastupljene u poduzetništvu nego što bi trebalo da budu.

– Žene nisu nigdje dovoljno zastupljene, ni u velikim preduzećima, ni u politici, ni u upravnim odborima. Misija ove regionalne inicijative u prvom je redu saradnja među ženama u poduzetništvu – naglasila je Tufo.

Vlasnica i direktorica firme Expert product iz Zaprešića (Republika Hrvatska) Sanela Dropulić istakla je da se ovdje radi o potvrdi da i četiri majke, četiri supruge, mogu biti uspješne poduzetnice.

Kazala je da je raduje činjenica da je sve više poduzetnica i u BiH.

Iz Društva Miniaturna – Mala misao, velika djela prenijeli su ženska poduzetnička iskustva iz Slovenije, a poduzetnica iz Ljubljane Zorica Jakolin naglasila je da je za sve to potrebna volja i upornost.

Ove nevladine organizacije u četiri države jugoistočne Evrope okupljaju više od 5.000 žena u poduzetništvu, kako vlasnica kompanija i obrta, tako i onih koje razmišljaju o poduzetništvu i aktivno djeluju da bi ostvarile svoje poslovne planove.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.