Izvor: eKapija | Srijeda, 03.10.2018.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stigle četiri ponude za izgradnju poddionice Vranduk-Ponirak na Koridoru 5C

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Luis Viegas/Shutterstock)
U sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru u utorak, 2. oktobra, je obavljeno javno otvaranje ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru 5C" dionica Poprikuše-Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk-Ponirak, saopćeno je iz Autocesta FBiH.

Ponude za izgradnju poddionice Vranduk–Ponirak predale su Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret, JV Euro-Asfalt i Strabag, KOLIN Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret i konzorcijum ffirmi AzVirt LLC i Hering.

Trasa poddionice Vranduk-Ponirak dio je dionice Nemila-Donja Gračanica (Zenica sjever) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila-Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak-Vraca.

Poddionica počinje u južnom dijelu naselja Nemila – lokacija Stara stanica. S dva mosta prelazi rijeku Bosnu dok tunelom Vranduk trasa prolazi regiju Vranduk, a dalje se nastavlja iznad naselja Koprivna, s desne strane rijeke Bosne i završava nadomak naselja Ponirak.

Na dužini od 5,3 kilometra gradiće se potporni zidovi, dva mosta, tunel i tri vijadukta. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseci.

Izgradnja poddionice Vranduk-Ponirak financiraće iz OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID), navodi se u saopćenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.