Izvor: eKapija | Subota, 29.09.2018.| 11:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Regionalnom saradnjom aerodroma do većeg broja putnika i novih linija

(Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com )
Generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević u petak (28. septembar 2018. godine) je održao sastanak sa direktorom Aerodroma Crne Gore Danilom Orlandićem i direktorom Aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem, gdje je bilo riječi o uspjesima aerodroma u regionu do sada, a razmatrane su i mogućnosti nastavka saradnje između ovih aerodroma.

Dogovoreno je da se nastavi saradnja u razmjeni znanja i iskustva u oblasti ljudskih resursa, pravnim i određenim komercijalnim aspektima između stručnih službi Aerodroma Nikola Tesla i crnogorskih i sarajevskog aerodroma, kao i u pružanju stručnih obuka, saopšteno je iz beogradskog aerodroma.

U ovoj godini, aerodromi u Beogradu, Sarajevu i Crnoj Gori bilježe stalan rast broja putnika koji koriste usluge aviosaobraćaja.

Kako se ističe u saopštenju, tekuća godina je istorijska za beogradski Aerodrom Nikola Tesla po broju opsluženih putnika, konstantan rast bilježi se iz mjeseca u mjesec, a do kraja godine očekuje se rekordnih 5,7 do 6 miliona putnika.

Aerodromi u Crnoj Gori takođe bilježe odlične rezultate u rastu broja putnika za 11%. Do kraja godine očekuje se da će na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo ukupno 2,5 miliona putnika što je čak 300.000 više nego prethodne rekordne godine.

Sarajevski aerodrom može se ove godine pohvaliti prosječnim rastom broja putnika od 12% u odnosu na 2017. godinu.

Regionalna saradnja aerodroma doprinosi daljem intenziviranju obima aviosaobraćaja i razvoju aerodroma u okruženju, sa ciljem povećavanja broja putnika i otvaranja novih linija avioprevoznika.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.