Izvor: eKapija | Petak, 28.09.2018.| 12:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Osnovana Fondacija Privrednik RS - Stiže pomoć za školovanje darovite djece slabijeg imovnog stanja

(Foto: YanLev/shutterstock.com)
Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banjaluka, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu osnovali su dobrotvorno udruženje Fondacija Privrednik Republika Srpska.

Tim povodom, juče je održana svečana akademija u KC Banski dvor, na kojoj je predsjednik Fondacije Privrednik Republika Srpska, Goran Račić, naglasio je da je njen cilj pružanje pomoći tokom školovanja darovitoj djeci slabijeg imovinskog stanja, saopšteno je iz Privredne komore RS.

– Svoje pitomce i štićenike, Fondacija Privrednik podržavaće i pomagati za vrijeme školovanja, kao i kod dobijanja zaposlenja – rekao je Račić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da će kabinet predsjednika Srpske u idućoj godini obezbijediti sredstva dobrotvornom udruženju Fondacije, kojim će biti omogućeno školovanje više od 100 darovite djece slabijeg imovinskog stanja.

– Osnivanje Fondacije je od izuzetnog značaja, jer moramo omogućiti djeci da se obrazuju. U svakom segmentu života moramo težiti i pokazati srpsko jedinstvo – rekao je Dodik i dodao da fondacije Privrednik iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske moraju biti objedinjene.

Predsjednik Srpske je pozvao privrednike, ali i sve koji su u mogućnosti da doniraju novac Fondaciji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.