Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 27.09.2018.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UKC RS dobio upotrebnu dozvolu za probni rad

Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izdata je upotrebna dozvola za probni rad i privremenu upotrebu za rekonstruisani i opremljeni Centralni medicinski blok i dograđeno Sjeverno krilo.

Tokom probnog rada investitor i izvođači radova dužni su da urade sva potrebna ispitivanja, mjerenja i osmatranja radi potvrđivanja potpune tehničke ispravnosti objekta, saopšteno je iz UKC-a.

Obaveza investitora je da prije isteka probnog rada nadležnom organu podnese zahtjev za konačni tehnički pregled.

Komisija za tehnički pregled dužna je da u roku od osam dana nakon isteka probnog rada izvrši konačni tehnički pregled, te da nadležno ministarstvo izda trajnu upotrebnu dozvolu.

Ovo je standardna zakonska procedura kada je riječ o kapitalnim objektima ovog tipa i, u skladu sa zakonskom regulativom, vrijeme trajanja probnog rada i privremene upotrebe je šest mjeseci.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske donijelo je 19. septembra rješenje o izdavanju upotrebne dozvole za izvedene radove na rekonstrukciji, opremanju Centralnog medicinskog bloka i dogradnji Sjevernog krila Centralnog medicinskog bloka UKC-a, koji su svečano otvoreni 22. septembra.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.