NavMenu

Hamdo Group ulaže u proizvodnju drvenih kuća - U Novoj Romaniji biće zaposleno 300 radnika

Izvor: eKapija Srijeda, 26.09.2018. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Nova Romanija, koja je od sredine prošle godine u vlasništvu katarske Hamdo Group, predstavila je juče (25. septembar 2018. godine) novi proizvod – drvene kuće, koje će se izvoziti za inostrano tržište i u cjelosti proizvoditi u pogonima na Sokocu, prenio je BiznisInfo.

Vlasnik kompanije, Hamdo Abdulkarim, rekao je prilikom predstavljanja novog proizvoda da planiraju izvoziti samo finalni proizvod, u ovom slučaju nove kuće koje će raditi kompletno sa stolarijom i namještajem, različitih dimenzija i spratnosti, a u planu su i drveni hoteli.

Kako je rekao, u narednih šest mjeseci broj zaposlenih biće 300. Jedan broj biće angažovan u proizvodnji na Sokocu, a drugi na montaži objekata i proizvoda ove firme koji će biti plasirani na inostrano tržište.

Planiraju oko 100 kuća postaviti i u Slovačkoj, gdje će zakupiti zemljište.

Petko Vukojičić, izvršni direktor za proizvodnju u firmi Hamdo Group na Sokocu, ističe da je zadovoljan stanjem u ovom preduzeću s obzirom na to da je preduzeće bilo u veoma lošem stanju nakon niz transformacija, da je i dalje zadržano u državnoj svojini i da je zakupodavac uzeo na deset godina.


- Cilj nam je da održimo jedan novi priozvodni program drvenih kuća za bogatije tržište, jedinstven u BiH, da održimo redovnost plata i povećamo broj radnika - naveo je Vukojičić.

Inače, prvi eksponat drvene kuće u krugu Nove Romanije proizveden je na proljeće ove godine, a kompletna proizvodnja je zaokružena, od podova, vrata i prozora, osim stakla na prozorima i krova.

Nova Romanija zaključila je ugovor o zakupu imovine ovog akcionarskog društva sa katarskom Hamdo group sredinom 2017. godine, nakon niza transformacija i pokušaja oživljavanja proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.