Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.09.2018.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajmovi Lorist 51. put u Novom Sadu od 3. do 7. oktobra

Ilustracija (Foto: Alexander Lukatskiy/shutterstock.com)
Međunarodni sajmovi Lorist, koji ove godine obilježavaju 40 godina članstva u Svjetskoj sajamskoj organizaciji UFI, otvaraju kapije za posjetioce u jesenjoj sezoni na Novosadskom sajmu. Sajam lova i ribolova počinje 3. oktobra, dok ostali sajmovi publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra. Sve manifestacije se održavaju do nedjelje, 7. oktobra.

Na sajmovima će nastupiti oko 450 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u Srbiji.

Posjetiocima će na Sajmu lova i ribolova biti dostupni proizvodi renomiranih svjetskih proizvođača, a moći će da kupe i ručno izrađenu opremu koju će ponuditi zanatlije. Objedinjen nastup nacionalnih parkova Srbije u Hali 1 Novosadskog sajma predstavlja priliku za upoznavanje sa nacionalnim prirodnim bogatstvom, ali i svojevrsni uvid u potencijale za dalji razvoj i potrebu očuvanja biljnih i životinjskih vrsta na tim područjima.

Na ovom sajmu biće prisutni i Lovački savez Vojvodine, Ribolovački savez Vojvodine, Nacionalna asocijacija za oružje NAOS i Javno preduzeće Srbijašume. U saradnji sa Banjalučkim velesajmom na Loristu će biti i Lovački savez Republike Srpske.

Sajmove Lorist obogatiće Izložba sitnih životinja postavljena u Hali 1a, dok će Berza biti organizovana u nedjelju, 7. oktobra na otvorenom prostoru.

Sajam turizma predstaviće objedinjenu ponudu Dunavskog regiona i biće fokusiran na receptivni turizam i dovođenje stranih turista u Srbiju i zemlje regiona, a promoviše aktivan odmor, što ove godine čini i Turistička organizacija Srbije. Turističku ponudu Srbije predstaviće oko 70 gradova i opština, a Udruženje banja Srbije nastupa sa oko 20 banja i hotela, koji će pozvati posjetioce da borave kod njih. Više od 20 čardi i salaša oslikaće tradiciju, kulturu i gastronomiju Vojvodine, a promovisaće se i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cijele Srbije. Na sajmu će učestvovati 10 turističkih agencija.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom dijelu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja - Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.

Diplomatski dan, skup ambasadora i predstavnika diplomatskog kora, biće organizovan na Sajmu turizma, a očekuje se dolazak oko 30 ambasada.

Generalni sponzor Međunarodnih sajmova Lorist je Generali Osiguranje Srbija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.