NavMenu

Na proljeće 2019. koncesija za izradnju dionica Koridora 5C kroz RS

Izvor: biznis.ba Ponedjeljak, 24.09.2018. 14:28
Komentari
Podeli

(Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)
Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je danas da se nada da će na proljeće 2019. godine biti potpisan koncesioni ugovor o izgradnji autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko.

– To znači da bi mi mogli ući u eksproprijaciju, a kineski partner u razradu projektne dokumentacije. Za jednu dionicu već imamo gotovu projektnu dokumentaciju, kada je u pitanju Koridor 5C, dok bi za dionicu Vukosavlje-Brčko tek trebalo da se radi, iako postoji mogućnost da se fazno planiraju aktivnosti i radovi na samom terenu – rekao je Topić.

Nakon što je danas u Banjaluci potpisan Protokol o prijemu Nacrta prijedloga projekta izgradnje autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dijela Koridora 5C na teritoriji RS, Topić je rekao da taj dokument potvrđuje da je kineski partner dostavio ponudu za realizaciju izgrednje autoputa putem koncesije na toj dionici.


U nastvaku, autoput bi preko Brčkog vodio do Bijeljine i dalje do granice sa Srbijom.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi Sinochem Capital Co Ltd Cu Jang je rekao da će sve strane uložiti napore da što prije dođe do potpisivanja zvaničnog ugovora i relizacije ovog projekta .

U ovoj fazi još nisu željeli da govore o njegovoj cijeni.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.