Izvor: biznis.ba | Ponedjeljak, 24.09.2018.| 14:28

Na proljeće 2019. koncesija za izradnju dionica Koridora 5C kroz RS

(Foto: Shimon Bar/shutterstock.com )
Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić rekao je danas da se nada da će na proljeće 2019. godine biti potpisan koncesioni ugovor o izgradnji autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko.

– To znači da bi mi mogli ući u eksproprijaciju, a kineski partner u razradu projektne dokumentacije. Za jednu dionicu već imamo gotovu projektnu dokumentaciju, kada je u pitanju Koridor 5C, dok bi za dionicu Vukosavlje-Brčko tek trebalo da se radi, iako postoji mogućnost da se fazno planiraju aktivnosti i radovi na samom terenu – rekao je Topić.

Nakon što je danas u Banjaluci potpisan Protokol o prijemu Nacrta prijedloga projekta izgradnje autoputa Doboj – Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dijela Koridora 5C na teritoriji RS, Topić je rekao da taj dokument potvrđuje da je kineski partner dostavio ponudu za realizaciju izgrednje autoputa putem koncesije na toj dionici.

U nastvaku, autoput bi preko Brčkog vodio do Bijeljine i dalje do granice sa Srbijom.

Predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi Sinochem Capital Co Ltd Cu Jang je rekao da će sve strane uložiti napore da što prije dođe do potpisivanja zvaničnog ugovora i relizacije ovog projekta .

U ovoj fazi još nisu željeli da govore o njegovoj cijeni.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.