NavMenu

Nissan povlači više od 200.000 vozila zbog rizika od požara

Izvor: Tanjug Petak, 21.09.2018. 08:05
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Japanski Nissan je povukao više od 215.000 automobila i terenskih vozila u SAD zbog rizika od požara, preporučivši ljudima da vozila parkiraju na otvorenom u određenim situacijama.

Prema objašnjenju kompanije, iz pumpe protiv blokiranja kočnica može da iscuri kočiona tečnost na štampanu ploču izazivajući "kratki spoj" što povećava rizik od požara, prenosi agencija AP.

Ako vozači primijete da svijetli signalna lampica sistema protiv blokade kočnica duže od 10 sekundi nakon startovanja motora, Nissan apeluje da onda ne voze i da automobile parkiraju napolju.

Povlačenje se odnosi na modele: nisan murano proizvedene u periodu 2015. do 2017. godine, nisan maxima (2016 i 2017), nisan pathfinder (2017 do 2018.) i Infiniti KKS60 (2017).

Nissan procjenjuje da 56% vozila ima navedeni problem, koji potiče od neispravnog zaptivača na pumpi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.