NavMenu

Beogradska firma Weiss Light u oktobru otvara fabriku za proizvodnju LED rasvjete na Palama

Izvor: RTRS Četvrtak, 20.09.2018. 15:48
Komentari
Podeli
Načelnik Opštine Pale Boško Јugović najavio je da bi za 20 dana u krugu industrijske zone Famos-Koran trebalo da bude otvorena mini-fabrika za proizvodnju LED rasvjete firme Weiss light iz Beograda u kojoj bi bilo zaposleno tridesetak radnika.

Јugović kaže da je riječ je o interesantnom projektu i investitoru koji je izgradio novi objekat u krugu fabrike i time oživio poslovnu zonu Famosa koju je opština nedavno otkupila i postala njen vlasnik.

- Za početak će biti zaposleno 15 ljudi, a taj broj će po tromjesečju biti dopunjavan. To su radnici mašinske i elektrotehničke struke koji će imati određenu obuku - izjavio je Јugović novinarima prilikom posjete industrijskoj zoni Famos-Koran sa direktorom Elektrodistribucije Pale Ljubomirom Mrdom.


Prema njegovim riječima, ova fabrika je primjer da jedan objekat, koji je propadao, može postati respektabilan, urađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju LED rasvjete.

- Kada je opština Pale postala vlasnik fabrike Famos pojavilo se mnogo zainteresovanih, jer im je tako lakše riješiti imovinsko-pravne odnose - rekao je Јugović, dodajući da je srećan kada vidi da iz korova niče novi objekat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.