Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.09.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kolektor položio kamen temeljac za fabriku komutatora u Prijedoru - U prvoj fazi posao za 120 radnika

(Foto: Vadim Ratnikov/shutterstock.com/)
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i Valter Leban, član Uprave slovenačkog koncerna Kolektor te direktor pogona Kolektora u Laktašima Predrag Zorić potpisali su u srijedu (19. septembra 2018. godine) Ugovor o početku izgradnje proizvodnog pogona u Prijedoru.

Ujedno, položen je kamen temeljac za početak prve faze izgradnje poslovnog objekta površine 2.750 kvadratnih metara ove firme u poslovnoj zoni Celpak.

- Riječ je o kompaniji koja je došla u Prijedor sa namjerom da izgradi proizvodne pogone mašinske industrije i grad Prijedor je izvođač radova u rau-bau sistemu izgradnje objekta, a Kolektor će dalje nastaviti da uređuje proizvodne pogone - izjavio je Đaković.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 3 mil KM, od čega je Grad Prijedor kreditom obezbijedio preko 1,3 mil KM, za početne radove na konstrukciji proizvodnog pogona i uređenju eksterijera, a kompanija Kolektor će u kasnijoj fazi opremanja pogona uložiti približno isti iznos novca.

Član Uprave koncerna Kolektor Viktor Leban je novinarima izjavio da se ova kompanija na našim prostorima nalazi već 15 godina i ovo je četvrta lokacija u Republici Srpskoj.

- Ovo je prva faza u kojoj će biti zaposleno oko 120 radnika, a kasnije i do 500 radnika - rekao je Leban dodajući da je projekat u Prijedoru realizovan brzo i efikasno uz podršku Gradske uprave Prijedor.

On je dodao da je oko pedestak mladih ljudi već na obuci u Sloveniji i Laktašima.

- Inače, radi se o proizvodnom programu komutatora i to je jedan program u automobilskoj industriji, a vrijednost poslova iznosi oko 200 mil EUR i naše firme se nalaze od Južne Koreje, Kine do bivših jugoslovenskih republika i u Meksiku - rekao je Leban.

Rok za završetak radova prve faze podizanja konstrukcije pogona Kolektora u Prijedoru je 120 dana, a kako je definisano cjelokupnim projektom u kasnijim fazama radiće se pogoni površine 4.000 i potom još 2.750 kvadratnih metara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.