Izvor: eKapija | Srijeda, 19.09.2018.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevska Freund Elektronika ugovorila nove poslove u Danskoj - U planu ugradnja integriranih sistema zaštite i na drugim tržištima

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
Kompanija Freund Elektronika iz Sarajeva, koja radi razvoj, distribuciju, ugradnju i tehničku podršku vlastitih IP Integra sistema, ugovorila je nove poslove u Danskoj.

Direktor i vlasnik ove kompanije Anel Bektaš potvrdio je da nove dogovorene narudžbe otvaraju prilike za nova zapošljavanja u BiH, prenosi Dnevni avaz.

- Trenutno smo u procesu instalacija sistema interfona za 200 korisnika putem mobilne aplikacije u Danskoj. Instaliramo audiosistem razglasa i ozvučenja u jednoj osnovnoj školi, a planiramo i plasiranje novih proizvoda na širem tržištu - rekao je Bektaš.

Potvrđuje da tim u BiH donosi inovativna i napredna rješenja, koja su i u Danskoj prepoznata te za koje je tržište već pokazalo interes, posebno na polju inovacija u kreiranju integriranih sistema zaštite i upravljanja objektima.

Bektaš, koji je inače investitor iz dijaspore, dodaje da je tim Freund Elektronika uspio je razviti Integra Server, koji se može autokonektovati i priključiti na sve sisteme. Riječ je o naprednim programima vezanim za sigurnost objekata, koji donose najmodernije oblike zaštite uz sistem dojave putem telefona.

- Uspjeli smo u jednom paketu obuhvatiti audiosistem za prostore, interfon i kontrolu pristupa. Proizvode koje smo razvilijednostavni su za podešavanje i nude sveobuhvatne programe. Upravo to je i razlog našeg proboja na tržište.

Saradnja i podrška koju je kompanija Freund Elektronika dobila kroz USAID-ov projekt "Diaspora Invest" primjer su dobrih prilika koje kompanije u BiH mogu osigurati kroz podršku i pristup svjetskim tržištima preko članova dijasporske zajednice, prenio je Dnevni avaz.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.