Izvor: eKapija | Utorak, 18.09.2018.| 14:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Konzorcijum firmi iz Banjaluke i Italije vrši superviziju radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži širom RS

Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i i ovlašćeni predstavnik konzorcijuma IRD Engineering Italija, Routing Banjaluka i IRD Inženjering Banjaluka Paolo Orsini, potpisali su danas, 18. septembra, ugovor o superviziji po projektu vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Srpskoj, vrijedan 2,5 mil KM.

Realizacija projekta vodovodne i kanalizacione infrastrukture traje već sedam godina uz podršku Evropske investicione banke i u njemu učestvuju 32 lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Do sada je u lokalnim zajednicama širom Srpske realizovano 98 mil KM investicija u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, projektovanje i opremu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ističe se da je ukupna vrijednost projekta, čija je realizacija planirana do 2021. godine, iznosi 100 mil EUR, a finansira se iz kredita EIB-a, vlastitog učešća opština, grant sredstvima EU i bilateralnim grantom Švedske.

Do sada su, osim ovoga, obezbijeđeni grantovi EU za investicije od 15,7 mil EUR, i to 10 mil EUR iz IPA 2010 Nacionalnog programa za BiH, 2,5 mil EUR iz IPA 2010 Švedske, 700.000 evra za sanaciju štete od poplava za opštine Šamac i Šekovići, milion evra za rekonstrukciju prečistača otpadnih voda u Trebinju i 1,5 mil EUR za izgradnju prečistača u Tesliću.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.