Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 17.09.2018.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najbolji wrapperi iz regije na Grafimi - Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije od 26. do 29. septembra u Beogradu

U sklopu ovogodišnje Grafime, Međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije, koji se od 26. do 29. septembra 2018. održava u hali 4 Beogradskog sajma, Print Magazin zajedno sa drugim kompanijama iz ovih oblasti, organizuje već tradicionalno takmičenje Adria/Balkan Wrap Star, na kojem će se predstaviti najbolji wrap profesionalci iz cijele regije.

Car wrapping - obljepljivanje vozila - inače je automobilsko-dizajnerski trend o kojem se posljednjih godina mnogo govori i stekao je populanost širom svijeta. Pravi majstor wrappinga u stanju je da začas automobilu da potpuno novi izgled i šarm.

Adria/Balkan Wrap Star će okupiti osam najboljih takmičara sa takmičenja koja su tokom ove godine održana u regiji - u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu. Nastupiće pobjednici iz ovih gradova, a njima će se pridružiti i drugoplasirani i trećeplasirani takmičari sa regionalnih takmičenja.

Ovo takmičenje će biti odlična prilika za najbolje u ovoj oblasti da odmjere svoje vještine pred evropski wrap happening koji će biti održan u januaru 2019. u Diseldorfu.

Uz takmičenje u obljepljivanju vozila, posjetioce očekuju i prezentacije i izložbeni prostori najpoznatijih kompanija koje proizvode folije i mašine za štampu na folijama.

Ovo takmičenje je svojevrstan poklon posjetiocima povodom jubilarnog, 40. izdanja ove izuzetne sajamske manifestacije, posvećene profesionalcima iz grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, reklamne, muzičke i filmske industrije, te proizvodnje, dorade i prerade papira.

Posjetiocima će biti predstavljen širok spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimna paleta sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, softverska i ICT rješenja u ovim oblastima.

Na sajmu učestvuje oko 80 izlagača iz desetak zemalja a predstaviće sve aktuelne tehničke, tehnološke i dizajnerske trendove.

Ekskluzivni domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Epson, globalni lider u mnogim segmentima grafičke industrije, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.