Izvor: eKapija | Petak, 14.09.2018.| 15:04

Maglajski Bontex šije košulje za karabinjere

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Sa ponosom mogu najaviti da ćemo sa našim italijanskim partnerom realizovati projekat šivenja do 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji, rekao je vlasnik maglajske tekstilne firme Bontex Senajid Husić.

Karabinjeri trenutno isprobavaju udobnost tih košulja, a Bontex već ima iskustva u ovom polju, jer su košulje šili i za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije.

– U posljednje vrijeme nešto smo reducirali proizvodnju na uštrb boljeg kvaliteta i većih cijena. Finansijski efekti su na istom nivou – dodao je Husić.

Cijela kolekcija muških košulja različitih modela, koju je osmislio modni tim ove firme po svim zahtjevima savremenog tržišta, izazvala je veliko interesovanje na upravo završenom sajmu Munich Apparel Source.

– Velika je čast bila predstavljati tekstilnu industruju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Pružila nam se mogućnost da predstavimo i vlastitu modnu marku Pierre Collar i najavimo njen plasman na evropsko tržište.

Osim serijske proizvodnje i izrade košulja po mjeri, u Bontexu se i dalje šije i medicinsko-radna oprema za firmu Albiro koja ove proizvode plasira na tržište Austrije.

Husić hvali cijeli tim Bontexa i s ponosom ističe da je ova firma kupila proizvodnju muških košulja od renomirane firme Granoff i preselila je iz Sarajeva u Maglaj, što je veliki poslovni uspjeh.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.