Izvor: eKapija | Petak, 14.09.2018.| 13:08

BiH finansira izgradnju cestovne infrastrukture u osam lokalnih zajednica - Potpisani sporazumi vrijedni 2,11 mil KM

Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko potpisao je u periodu od 12. do 14. septembra u Sarajevu sporazume o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Sporazumi su potpisani sa predstavnicima općina Vogošća, Sanski Most, Tešanj, Kakanj, Foča FBiH, Usora, Istočni Stari Grad i Grada Bijeljina, u ukupnom iznosu od 2,11 mil KM.

Općine Tešanj, Vogošća i Kakanj dobile su po 200.000 KM, i to za rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok u općini Tešanj, rekonstrukciju raskrsnice sa kružnim tokom na magistralnoj cesti Sarajevo – Tuzla u centru Vogošće i rekonstrukciju i proširenje glavne gradske prometnice u Ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. U ime navedenih općina, sporazume su potpisali načelnik Suad Huskić, pomoćnik načelnika Fetah Kadrić i pomoćnik načelnika za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Mirza Fazlić.

Načelnik Općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović potpisao je navedeni sporazum kojim su ovoj općini dodijeljen novac u iznosu od 450.000 KM za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R446(650) RS/FBiH (Vraca2) Zlatište do granice RS/FBiH (Knjeginjac).

Općini Sanski Most su dodijeljena sredstava u iznosu od 310.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju prometnica u ovoj općini, a sporazum je potpisao načelnik Faris Hasanbegović.

Općinama Usora i Foča FBiH je dodijeljeno 300.000 i 100.000 KM za finansiranje glavnog projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Usore na cesti Tešanjka–Sivša u mjestu Tešanjka i rehabilitaciju lokalnog puta Njuhe–Brajlovići, dok ta svota za Grad Bijeljinu iznosi 350.000 KM i namijenjena je za finansiranje Elaborata radova za asfaltiranje puta ka graničnom prijelazu Donje Crnjelovo (Bijeljina) – Jamena (Srbija). U ime ovih općina i grada, sporazume su potpisali pomoćnik načelnika Anto Bonić, načelnik Zijad Kunovac i gradonačelnik Mićo Mičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.