NavMenu

BiH finansira izgradnju cestovne infrastrukture u osam lokalnih zajednica - Potpisani sporazumi vrijedni 2,11 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 14.09.2018. 13:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko potpisao je u periodu od 12. do 14. septembra u Sarajevu sporazume o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Sporazumi su potpisani sa predstavnicima općina Vogošća, Sanski Most, Tešanj, Kakanj, Foča FBiH, Usora, Istočni Stari Grad i Grada Bijeljina, u ukupnom iznosu od 2,11 mil KM.

Općine Tešanj, Vogošća i Kakanj dobile su po 200.000 KM, i to za rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok u općini Tešanj, rekonstrukciju raskrsnice sa kružnim tokom na magistralnoj cesti Sarajevo – Tuzla u centru Vogošće i rekonstrukciju i proširenje glavne gradske prometnice u Ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. U ime navedenih općina, sporazume su potpisali načelnik Suad Huskić, pomoćnik načelnika Fetah Kadrić i pomoćnik načelnika za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Mirza Fazlić.

Načelnik Općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović potpisao je navedeni sporazum kojim su ovoj općini dodijeljen novac u iznosu od 450.000 KM za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R446(650) RS/FBiH (Vraca2) Zlatište do granice RS/FBiH (Knjeginjac).

Općini Sanski Most su dodijeljena sredstava u iznosu od 310.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju prometnica u ovoj općini, a sporazum je potpisao načelnik Faris Hasanbegović.

Općinama Usora i Foča FBiH je dodijeljeno 300.000 i 100.000 KM za finansiranje glavnog projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Usore na cesti Tešanjka–Sivša u mjestu Tešanjka i rehabilitaciju lokalnog puta Njuhe–Brajlovići, dok ta svota za Grad Bijeljinu iznosi 350.000 KM i namijenjena je za finansiranje Elaborata radova za asfaltiranje puta ka graničnom prijelazu Donje Crnjelovo (Bijeljina) – Jamena (Srbija). U ime ovih općina i grada, sporazume su potpisali pomoćnik načelnika Anto Bonić, načelnik Zijad Kunovac i gradonačelnik Mićo Mičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.