Izvor: Indikator | Petak, 14.09.2018.| 08:45

Uskoro pripremni radovi na renoviranju prijedorske robne kuće Patrija - MG Mind najavljuje i uređenje gradskog trga

Prijedor (Foto: prijedorgrad.org)
U centru Prijedora uskoro će početi pripremni radovi za rekonstrukciju robne kuće Patrija, koju je od austrijske kompanije Heta kupilo preduzeće MG Mind iz Mrkonjić Grada.

Izrada projektnog rješenja za novi izgled Patrije je u završnoj fazi, a uz robnu kuću je planirana i izgradnja novog gradskog trga.

- Patrija će biti rekonstruisana u novi savremeni, multifunkcionalni poslovno–trgovački centar, uz ugostitetljske objekte poput restorana na vrhu. Objekat će biti proširen, a toku je i rješavanje imovinskih odnosa, kazao je u telefonskom razgovor za RTRS vlasnik MG Minda i kupac Patrije Mladen Milanović.

On dodaje da će Patria zadržati čuveno ime, a najavljuje da će u ovom objektu biti otvoren tržni centar. Do kraja godine radiće se na obnovi vodovodne, elektro i toplovodne mreže i klimatizacije, a na proljeće počinje rekonstrukcija objekta.

Robna kuća Patria u Prijedoru nekada je bila jedan od najreprezentativnijih trgovačkih objekata na ovim prostorima, u kojem je bilo zaposleno oko 150 radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.