NavMenu

Još dvije aviokompanije zainteresovane za letove iz Banjaluke - Ryanair razmatra uvođenje linija i za Švajcarsku i Austriju

Izvor: eKapija Srijeda, 12.09.2018. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Osim Ryanaira imamo još dva vrlo zvučna imena koja žele da predstave svoju poslovnu ponudu za letove iz Banjaluke, rekla je danas premijerka RS Željka Cvijanović na konferenciji pod nazivom "Aerodrom Banjaluka u funkciji razvoja regije".

Dodala je da jedna od te dvije kompanije želi povezati one aerodrome u regionu koji nisu puno frekventni kako bi se bolje organizovao transport putnika iz cijelog regiona, što Vlada RS podržava.

Inače, kako je navela, sa irskim Ryanairom imaju i nove planove.

- Sa Ryanairom pregovaramo i za uvođenje dvije nove linije. U planu su Švajcarska i Austrija - istakla je Cvijanović.

Direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević rekao je da analitičari predviđaju da će kroz aerodrom tokom 2019. godine proći oko 120.000 putnika, što je istorijski momenat za njih.

- Prošle godine je opsluženo oko 20.850 putnika, a u 2018. očekujemo između 22.000 i 23.000 putnika. Povećanje broja putnika biće rezulat dolaska Ryanaira. Za iduću godinu agencija Kontiki razmišlja da uvede čarter let za Grčku, najvjerovatnije za Atinu, a moguće je uvođenje čarter leta ka Tivtu.

Direktor Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da Ryanair spada među prve tri lowcost kompanije u Evropi, koja danas ima najnovije avione prosječne starosti oko četiri godine.


- U ovoj godini dobijamo tri značajne linije, što nikada do sada nije bila praksa - da se u istoj godini potpiše ugovor i da imamo letove. Obično aviokompanijama treba oko godinu dana da se te linije promovišu i uvrste u listu letova, a mi smo to uradili za šest mjeseci - istakao je Račić.

Irska aviokompanija Ryanair od oktobra ove godine će iz Banjaluke poletjeti za Stokholm, Brisel i Memingen.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.