NavMenu

Njemački Auto kabel planira investiciju od oko milion evra u Zapadnoj Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 11.09.2018. 15:01
Komentari
Podeli

(Foto: A_Lesik/shutterstock.com)
Njemački Auto kabel donio je odluku da investira u Srbiju, a za proizvodni pogon izdvojiće oko milion evra, saznaje portal eKapija.

- Lokaciju još biramo, ali su u fokusu opštine u Zapadnoj Srbiji. U zavisnosti od lokacije vidjećemo da li će to biti grinfild, braunfild investicija ili ćemo iznajmiti proizvodni objekat. Odluka gdje ćemo imati novi pogon biće donijeta najkasnije u novembru ove godine - kažu iz ove kompanije za naš portal.

Oni naglašavaju da kriterijum za izbor lokacije neće biti veličina povlastica koje im država i lokalna samouprava daje, nego drugi kriterijumi.

Kao razlog za dolazak u Srbiju navode kvalifikovanu radnu snagu. Dodaju da će firmu u Srbiji registrovati u roku od mjesec dana i da su od otvaranja pogona u Kosjerću, o kojem se ranije pisalo, odustali.


Auto kabel je kao privatna porodična firma osnovana davne 1930. godine i danas zapošljava oko 4.000 radnika. Imaju pogone širom Njemačke, a posluju i u Meksiku, Kini, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj. Kompanija proizvodi kablove od aluminijuma i bakra za prenos energije. Sarađuju sa najvećim proizvođačima u autoindustriji kao što su BMW, Ford, Toyota, Volkswagen, Jaguar, Renault, Peugeot…


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.