NavMenu

Pretis Vogošća nastavlja rast proizvodnje - Prihodi za pola godine 17,4 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 11.09.2018. 09:02
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija za proizvodnju oružja i municije Pretis Vogošća ostvarila je u prvom polugodištu 2018. poslovne prihode od 17,4 mil KM. U istom periodu prošle godine prihodi su iznosili 15,9 mil KM.

Na domaćem tržištu su ostvareni prihod od oko 9 miliona, a na stranom nešto više od 8 mil KM, piše BiznisInfo na osnovu polugodišnjeg finansijskog izvještaja.

Pretis je u prvoj polovini 2018. ostvario neto dobit od 2,4 mil KM. Ono što je značajno jeste da je došlo do velikog rasta broja zaposlenih koji se za godinu popeo na 352 sa 294.

Većinski vlasnik Pretisa sa 51% je Vlada Federacije BiH.

Podsjetimo da je Pretis bio lider u bivšoj Jugoslaviji u proizvodnji oružja i municije, ali je nakon rata zapao u probleme, pa je godinama gomilao samo gubitke. Od 2012. do 2016. godine firma je imala godišnje gubitke od 4 do 8 mil KM.

Tek 2016. godine, Pretis se digao iz pepela i ostvario poslovne prihode na 23,4 mil KM, što je povećanje za oko 10 mil KM u odnosu na 2015. godinu.

Novi izvještaj pokazuje da Pretis nastavlja da raste.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.