NavMenu

Milion maraka za nova zapošljavanja u Banjaluci - Okončan konkurs za subvencije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.09.2018. 13:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)Ilustracija
Više od 50 privrednika, šest srednjih škola i 47 nezaposlenih dobiće gradsku subvenciju za zapošljavanje, u ukupnom iznosu od oko milion KM, potvrđeno je iz Odjeljenja za privredu Grada Banjaluka.

Kako je saopšteno na sajtu grada, prema podacima nadležnog odjeljenja, za povećanje produktivnosti i konkurentnosti privrednika u funkciji zapošljavanja podsticaje će dobiti 50 privrednika i preduzetnika i šest srednjih stručnih škola, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 776.800 KM.

Kada je riječ o samozapošljavanju, subvencije će dobiti svih 47 kandidata koji su ispunili uslove javnog poziva, u ukupnom iznosu od 238.000 KM.

Za sve linije podrške privrednicima bilo je više prijavljenih subjekata nego što je dodijeljeno sredstava, a posebno za prvu liniju, za koju je bilo višestruko veći broj prijavljenih nego što je bilo sredstava na raspolaganju.

- Na javni poziv je stiglo ukupno 216 zahtjeva. Najviše prijavljenih i odobrenih podsticaja jeste za sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja. Po toj liniji, podržana su 42 aplikanta u ukupnom iznosu od 576.900 KM – rekli su iz resornog odjeljenja.


Osam privrednika dobiće ukupno oko 100.000 KM za prekvalifikaciju radnika u cilju obezbjeđenja deficitarnih zanimanja i osiguranja adekvatne radne snage neophodne za rast konkurentnosti.

Rezultate pogledajte ovdje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.