NavMenu

U BiH blokirano više od 75.300 računa poslovnih subjekata

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 10.09.2018. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
U BiH su zaključno sa 3. septembrom bila blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata, dok 65.143 firme imaju blokiran bar jedan račun, podaci su Centralna banka BiH.

I u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa banke, koji sadrži 3.119 stranica, kao i ranije, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima privredna preduzeća, zdravstvene organizacije, udruženja, zadruge, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima, sportske organizacije.


U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenim početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.