Izvor: eKapija | Nedjelja, 09.09.2018.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Narodno pozorište RS i beogradska opština Palilula potpisali sporazum o saradnji na umjetničkim projektima

(Foto: Mario Lisovski/shutterstock.com )
Narodno pozorište Republike Srpske i beogradska opština Palilula potpisali su 6. septembra sporazum o tehničko-poslovnoj saradnji na zajedničkim umjetničkim projektima.

Sporazum, prvi te vrste u okviru manifestacije Dani Republike Srpske u Srbiji, potpisali su predsjednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić i upravnik Narodnog pozorišta Srpske Nenad Novaković.

Novaković je pozdravio pokrenutu inicijativu predsjednika Opštine Palilula o bratimljenju te beogradske sa jednom od banjalučkih opština.

- Prenijeću inicijativu gradu Banjaluci i gradonačelniku Igoru Radojičiću da se uspostavi institucionalna saradnja između opština, da povežemo i kulturu i da kultura bude most spajanja i dalje nadogradnje saradnje Beograda i Banjaluke - rekao je Novaković.

Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovao je i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović koji je izrazio zadovoljstvo saradnjom Narodnog pozorišta iz Banjaluke sa opštinom Palilula.

- Ovo je prvi takav sporazum koji je gradska Opština Palilula potpisala sa našim Narodnim pozorištem, a čiji je cilj da se, prije svega, razvijaju projekti našeg pozorišta sa ustanovama kulture i istaknutim umjetnicima sa područja ove opštine - rekao je Cicović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.