NavMenu

EU daje još 13,3 mil KM za zbrinjavanje žrtava poplava u BiH

Izvor: eKapija Nedjelja, 09.09.2018. 22:21
Komentari
Podeli
(Foto: baloncici/shutterstock.com)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se u petak (7. septembra 2018. godine) u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu s rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) za BiH Sezin Sinanoglu.

Tom prilikom potpisan je sporazum vrijedan 13,3 mil KM, koji je Evropska unija pokrenula kao narednu fazu Projekta oporavka od poplava, usmjerenog na trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje žrtava poplava i klizišta u BiH kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi i kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru kroz poduzetničke aktivnosti, saopšteno je iz Vlade FBiH.


Ovaj program na području 20 jedinica lokalne samopuprave u FBiH implementira UNDP u partnerstvu sa organizacijama Arbeiter-Samariter-Bund i Hilfsverk International Austrija, a njime je predviđeno i aktivno učešće Vlade FBiH koja će sa 1,1 mil KM sufinansirati pomoć nastradalim.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.