NavMenu

Potpisan sporazum o finansiranju obnove četiri ulice u centru Sarajeva - Uskoro tender za izvođača

Izvor: Klix Srijeda, 05.09.2018. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
U prostorijama Općine Centar u srijedu, 5. septembra 2018. godine, upriličeno je potpisivanje sporazuma o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada. U ime Općine Centar sporazum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Direkcije za puteve Kantona Sarajevo v.d. direktora Selmir Kovač.

Prema ovom dokumentu, planirana je rekonstrukcija dijelova ulica Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo. Procijenjena vrijednost ovih radova je 620.000 KM od čega će po 185.000 KM koštati rekonstrukcija dijelova ulica Kranjčevićeva i Koševo, rekonstrukcija dijela Skenderije će koštati 145.000 KM, a Hamdije Kreševljakovića 105.000 KM.

Kako je navedeno u potpisanom dokumentu Direkcija za puteve KS će na osnovu izmjena i dopuna Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnice na području Kanona Sarajevo za 2018. godinu, na koji je Vlada KS dala saglasnost, obezbijediti navedena sredstva za realizaciju ovih projekata.

Prva tranša od 435.000 KM Direkcija ima obavezu uplatiti na račun Općine Centar u roku od sedam dana. Općina Centar se obavezuje da će njena nadležna služba provesti procedure javnih nabavki izbora najpovoljnijeg izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, sa kojim će zaključiti ugovor za izvođenje radova.


Nakon realizacije ovih projekata Općina Centar ima obavezu da Direkciji za puteve KS dostavi finansijski izvještaj o utrošku sredstava i izvještaj o realizaciji projekata sa kompletnom propratnom dokumentacijom.

Općina Centar ima rok od 30 dana da pokrene poslove na realizaciji pomenutih projekata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.