NavMenu

Azra Muzur izabrana za direktoricu preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo

Izvor: Klix Utorak, 04.09.2018. 12:54
Komentari
Podeli
Azra Muzur (Foto: YouTube/screenshot)Azra Muzur
Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija izabrao je Azru Muzur za direktoricu ovog javnog preduzeća. Muzur je ranije obavljala funkciju v.d. direktorice ViK-a, a novi premijer KS Adem Zolj pri dolasku na funkciju najavio je njenu smjenu. No, to se ipak nije desilo.

Nadzorni odbor je krajem avgusta obavio intervjue s kandidatima za poziciju direktora, a prema konkursu koji je poništio na sjednici 17. jula.

Međutim, kako je portalu Klix.ba ranije rečeno, taj konkurs se formalno-pravno ne može smatrati poništenim jer je NO navodno utvrdio da su se na sjednici desile određene proceduralne greške. Sjednici navodno nisu prisustvovali članovi uprave niti je tonski snimana, zbog čega se ne može smatrati legitimnom.


Klix podsjeća, kompletan saziv bivšeg NO ViK-a podnio je nedavno ostavku, u toku procesa izbora novog direktora tog preduzeća, a na mjesto novih članova NO imenovani su Azra Koso, Mirza Bilalagić i Faruk Redžić 20. juna 2018.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.