Izvor: Indikator | Utorak, 04.09.2018.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U poduzetničkoj zoni Dusine u Orašju posluju 22 kompanije - Među investitorima i vodeće kompanije iz EU

(Foto: KID_A/shutterstock.com)
Poduzetnička zona Dusine među najboljim je poslovnim zonama BiH, ocijenila je stručna javnost, a svojim rezultatima zona to i potvrđuje.

Na prostoru Dusina sada su već 22 poslovna subjekta s više od 250 zaposlenih, piše Večernji list BiH.

Među njima su vodeći poduzetnici iz EU koji značajna ulaganja imaju i u tvrtkama zapadne Europe.

Između ostalog, u poduzetničkoj zoni nalazi se tvrtka Tronex (domaći i nizozemski partner, a bavi proizvodnjom kućanskih aparata), Temax iz Belgije (proizvodnja izolacijske folije), Poskom iz Njemačke (prikolice za prijevoz konja). Tu je i Coprotek koji se bavi se proizvodnjom autodijelovima, potom Sintofarm, veliki talijanski lanac koji je u Orašju pokrenuo proizvodnju mikseva hrane, te nedavno otvorena tvrtka Maxhof grupe, milijunski ulagač koji se bavi proizvodnjom i distribucijom kućanskih uređaja, a namjerava se svojim tvrtkama u Švicarskoj i Singapuru povezati s Posavinom, navodi za Večernji list BiH direktor Centra za poduzetništvo Miroslav Maroš.

Zbog povoljnog geoprometnog položaja na granici s RH i EU, poduzetnička zona je lako dostupna i atraktivna lokacija za ulaganja.

Prostire se na 35 hektara uz magistralnu cestu Orašje – Tuzla, podijeljena je na 50 parcela i, po ocjeni domaćih i stranih stručnjaka, jedna je od najuspješnijih i najbolje uređenih gospodarskih zona u BiH.

Za domaće i strane investitore Općina Orašje osigurala je mogućnost korištenja uredskih prostorija Poslovnog inkubatora u Centru za poduzetništvo, u razdoblju od dvije do pet godina po povoljnim uvjetima.

- Općina Orašje otvorena je za sve ulagače i nudi razne pogodnosti, od 100-postotno uređene poduzetničke zone s kompletnom infrastrukturom pa do potpore u administrativnom dijelu, bez bilo kakve blokade i zastoja u izdavanju dokumentacije za koju je nadležna općinska administracija, ali i županija - istakao je načelnik Orašja Stanko Vincetić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.